Ten Issues of Wonderful Comics

En ljus sommarkväll 1996 satt jag i baksätet i familjens bil. Utanför susade västkustens klippiga landskap förbi, men mina tankar var någon annanstans. Jag funderade på sätt att kombinera tecknade serier med Internet, och till sist bestämde jag mig för att jag skulle publicera ett seriefanzin online.

Jag hade nyligen lärt mig grunderna för HTML, och var kände en mild berusning av de stora möjligheter som webben innebar. Det enda jag behövde göra var att samla ihop serier som jag gillade, knacka lite kod och hitta någonstans att lägga upp det hela på.

När jag började plugga på KTH fick jag i det närmaste obegränsad tillgång till Internet och i februari 1997 släppte jag så det första numret av Wonderful Comics på den smidiga adressen http://www.student.nada.kth.se/~f96-abo/wonderful/comics01.

Det här var på den tiden då de flesta sidor hade den grå bakgrundsfärgen #c0c0c0, men utgivningen tuffade på i jämn fart fram till år 2000. Efter det sjönk tempot asymptotiskt mot noll och efter nummer 9 var det nog få som trodde mig när jag påstod att jag inte hade lagt ner Wonderful Comics.

Men, jag är en man av mitt ord, så här kommer till sist det tionde numret av Wonderful Comics, elva år efter att fanzinet föddes in i en värld av ettor och nollor.

Som vanligt bjuder Wonderful Comics på en blandning av serier och texter, politik och fulkultur, tonårsangst och kvasiintellektuella grubblerier - allt på flytande svengelska. För ovanlighetens skull är jag ensam om att stå för innehållet.

/Adam


Wonderful Comics 10
April 2008
Av Adam Boman
© Copyright Adam Boman.